időjárás

2017.09.15. 20:16

Szombaton még érezhetjük a nyár utórezdüléseit

Címkék#időjárás

Az ország nagyobb részén szombaton is változóan felhős lesz az ég, az Alföldön hosszabb, másutt rövidebb időszakokra süt ki a nap. Északnyugaton általában több lesz a felhő, és a péntek esti óráktól elsősorban ott számíthatunk több-kevesebb esőre, záporra, helyenként zivatarra. Az északnyugati szél estére mindenütt mérséklődik, szombaton a déli szél többfelé élénk, északnyugaton időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között várható, de nyugaton 17, 21, délkeleten 28, 29 fok valószínű.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Velencei-tó vize 18 fokos, a Szelidi-tó, a Lupa tavak és a Tisza-tó vize 20 fokhoz közelít, a Fertő pedig a leghidegebb 17 fokkal.

A Duna vize Dunaújváros fölött 16 és 17, a déli szakaszon 18 és 19 fok között változik. A Tisza felső és középső vidékén a víz 18 és 19 fok között van, Szegeden pedig a legmelegebb, 20,5 fokos.

Az Adria horvátországi szakaszának északi és középső részén pénteken többnyire felhős, esetenként esős idő várható, délen részben napos és száraz lesz az időjárás. A napközbeni hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. A tenger vize a horvát partoknál 23-25 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!