Időjárás

2022.09.19. 15:30

Felhőátvonulás, szórványos eső, erős szél várható kedden

Címkék#időjárás

Az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, ezt követően mind hétfőn, mind pedig kedden napközben kisebb-nagyobb felhőtömbök vonulnak át felettünk, amelyek időnként zavarják a napsütést. Éjszakára általában csökken a felhőzet, de elsősorban az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős tájak is lesznek. A csapadékzóna kora délután dél felé levonul, majd mögötte hétfőn több helyen alakulhatnak ki gyorsan vonuló záporos, zivataros gócok. Ezek késő estére nagyrészt lecsengenek, de az éjszaka során északkeleten, keleten helyenként továbbra is lehet eső, zápor. Kedden elszórtan a délnyugati és a keleti harmadban várható zápor, zivatar, másutt legfeljebb néhol valószínű. 

Az északnyugati, nyugati irányú szelet napközben nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 13 és 18 fok között alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!