kegyetlen

2021.11.09. 15:35

Talicskába rakták a részeg férfit: szörnyű, ami ezután történt vele

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a vádlottakra, akik talicskában eltolták, majd hagyták meghalni súlyosan ittas ismerősüket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetések súlyosítását indítványozta annak a férfinak és két nőnek az ügyében, akik a lakóhelyükről egy kaszálóra szállították és ott magára hagyták a részegsége miatt magatehetetlen sértettet.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi élettársával és annak testvérével egy Bács-Kiskun megyei tanyán éltek, ahol 2017. februárjában az esti órákban a férfi együtt italozott a sértettel.

Egy idő múlva a férfi távozásra szólította fel az erősen ittas sértettet. Miután a sértett nem akart elmenni, a férfi kilökte őt a házból az udvarra. A sértett ettől nem sérült meg, azonban a részegsége miatt nem tudott felállni és elmenni az ingatlanból.

Ezért a férfi arra utasította az élettársát és annak testvérét, hogy az embert vigyék el a tanyáról a kanálishoz és hagyják ott.

A két nő talicskán eltolta a magatehetetlen sértettet a csatorna melletti kaszáló területre, ahol magára hagyták és hazamentek.

A fagypont alatti hőmérsékletben a nem télies ruházatba öltözött férfi néhány óra alatt kihűlt és meghalt.

 

Az elsőfokú bíróság a férfit felbujtóként elkövetett emberölés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a két nőt társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt, külön-külön, 2 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés illetve enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt – írja a Ripost.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában