Krimi

2022.12.11. 14:50

Két kisgyereket mentett ki a hős budapesti rendőr a félelmetes lakástűzből (videó)

A XV. kerületi lakásban a tűzhelyen felejtett sült krumpli okozta a tűzesetet.

Illusztráció: Shutterstock

Öt mentőegység rohant a budapesti társasházhoz. Pokoli lángok ellen küzdött a negyedik emeleten egy kétségbeesett édesanya, az egész lépcsőház megtelt füsttel. 

Nem sokon múlt a tragédia.

A család nyugdíjas szomszédja figyelt fel a szagra, majd a füstre, így azonnal segítséget hívott. Elsőként a rendőrök érkeztek meg, egyikük a Tényeknek azt mondta, gyereksírást hallott a lakásból, berohant, és a karjában vitte ki az ötéves kisfiút és egyéves húgát. A gyerekek a rémülettől sokkot kaptak, kórházba vitték őket.

„Felmentem a lépcsőn, azt vettem észre, hogy a folyóson nagyon sűrű füst van, a kollégák köhögnek és utána a lakásból hallottam a gyereksírást. Bementem. Azt tapasztaltam, hogy igazából alig lehetett látni” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Szoboszlay Ákos főtörzsőrmester.

Mindeközben a testvérpár édesanyja egy nedves ronggyal küzdött a felcsapó lángok ellen, és még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült megfékeznie a tüzet – írja a Ripost.

„Az egyik gyerek ott ült. Ott sírt az egyéves kislány és mellette az ötéves fiú. Ott ült és maga elé bámult. Először az egyéves kislányt megfogtam az egyik karomba, utána meg az ötéves gyereket. Lehoztam őket a gépkocsihoz és beültettem őket” – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!