Krimi

2023.01.30. 21:21

Szinte kivégezték az 54 éves furtai férfit: kiderült, hogy miért

A rendőrség néhány óra alatt elfogta a tetteseket.

Az egész falut megdöbbentette a kegyetlen gyilkosság

Forrás: haon.hu

Fotó: Czinege Melinda

Mindenki a péntek esti tragédiáról beszél Furtán. Egy helybeli férfi tett bejelentést a rendőrségre január 27-én délután arról, hogy a szomszédját egy napja nem látta, viszont a ház bejárati ajtaja nyitva van - írja a haon.hu.

 

A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az ingatlan előszobájában holtak találták az 54 éves tulajdonost. A helyszíni szemle, valamint az orvosi vizsgálat is megállapította, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta.

 

Az 54 éves férfit többé-kevésbé az egész falu ismerte, és mindenkit lesújtott a hír, ám kevesen tudnak a gyilkosság körülményeiről. Sokan sokfélét beszélnek. Egy idős nő például azt mondta, reméli, elkapják a gyilkost. Megnyugtattuk, hogy a négyfős társaság minden tagját rövid időn belül letartóztatta a rendőrség.

 

Jól ismertem azt a bandát, sok galibát okoztak már Furtán. Rengeteg rablás, lopás van a rovásukon. Rajtuk kívül senki nem csinált komolyabb bajt. A környékbeliek tartottak tőlük, de most már remélem, jó ideig nem térnek vissza a börtönből 

 

– jegyezte meg az egyik helybeli férfi.

Ebben a házban történt a szörnyűség.
Fotós: Czinege Melinda / Forrás: haon.hu

A pénzt akarták

Egy furtai hölgy úgy véli, a férfi halálát az okozta, hogy rossz társaságba keveredett. 

 

Rendes ember volt, soha senkinek nem ártott. Miután összebarátkozott ezzel a társasággal, sok időt töltöttek együtt, gyakran összejártak inni. Ez okozta a vesztét 

 

– mondta. Szavai szerint a hírhedt társaság legfiatalabb tagja volt a legvérmesebb közülük. Az alkata miatt Dinnye becenévre hallgató fiatalember gyakran volt erőszakos. A nő hozzátette, gyerekkora óta ismeri az áldozatot, bár nem tartották a kapcsolatot.

 

A szülei halála óta egyedül élt, volt egy testvére, de ő régen Pestre költözött. Volt egy élettársa is, ő vette fel a nyugdíját, és abból éltek. Azt beszélik, hogy ezt akarták megszerezni tőle azok a gyilkosok 

 

– mondta.

Egy idős úr szerint régen elképzelhetetlen lett volna Furtán az ilyesmi.

 

Az a baj, hogy már bárkit beengednek ide. Így néha olyan emberek is ideköltöznek, akik csak bajt hoznak magukkal 

 

– csóválta a fejét.

A polgármester is megszólalt

Kurucsó Antal, Furta polgármestere portálunknak elmondta, a település lakossága tisztelettudó emberekből áll. Mint mondta, mindenkinek van munkája, aki mégsem dolgozik, közmunkaprogramban vesz részt, ez harminc embert érint a városban.

– A furtai lakosság békés és törvénytisztelő polgárokból áll. Némi közlekedési szabálytalanságon kívül nem jellemző, hogy problémát okozna valaki – mondta. Azt azonban elismerte, a környékről beszivárgott néhány nemkívánatos egyén, akik nem a helyi őslakosság részét képezik, és nem is jó szándékkal érkeztek a községbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!