Húsüzem és bordélyház

2018.03.06. 15:49

Szász János új filmjét díjazták a kritikusok Portóban

A hentes, a kurva és a félszemű című film a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját nyerte el - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden.

Forrás: MTI Fotó

A február 20. és március 4. között immár 38. alkalommal megrendezett Fantasporto mintegy száz új alkotást vonultatott fel. A hentes, a kurva és a félszemű a fesztivál Rendezők Hete (Semana dos realizadores) versenyprogramjában szerepelt.

A film, amelyben Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza játssza a főszerepeket, a Filmalap támogatásával készült az Unio Film gyártásában, és 2018 januárja óta látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

Szász János a film forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte, az operatőr Máthé Tibor volt.

Borítófotó: Szász János Balázs Béla-díjas rendező A hentes, a kurva, és a félszemű címû filmjének bemutatóján a fővárosi Aréna Pláza mozijában 2018. január 22-én.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!