Járvány

2020.05.07. 08:04

Magyar kezdeményezésre több mint száz zenész dzsemmel egy közös dalban

Az online megtekinthető dalban feltűnnek zenészek, zeneszerzők és énekesek Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és Hollywoodból is.

Tizenhat országból több mint száz zenész, zeneszerző és énekes működik közre abban a produkcióban, amit otthonról vettek fel a járvány miatti korlátozások miatt Czomba Imre, Los Angelesben élő magyar zeneszerző kezdeményezésére – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az online megtekinthető dalban feltűnnek zenészek, zeneszerzők és énekesek Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és Hollywoodból is.

A közreműködők között szerepel Michael O'Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche).

Az otthonról felvett produkcióban látható még Michael Lehmann Boddicker, aki több Michael Jackson-, Lionel Richie- vagy Manhatten Transfer-szám megálmodója, valamint Kenny G, Stefano Sacchi és Adonis Tsilimpari is. A magyar zenészek közül többek között Balázs Fecó, Papp Gyula, Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet az online örömzenében.

A közlemény szerint a felvételen hallható zene több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – magyarázza a közleményben Czomba Imre, aki Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének a zenéjét vagy az Argo 2 filmzenéjét szerezte.

A Jam Session Project ezen a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">linken érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!