kéthetente szerdánként

2020.09.30. 20:45

Online beszélgetéssorozat indul az antikvitások világáról

A Falk Miksa utcai galériák és antikkereskedések összefogásában induló sorozat első állomásán a szecessziós ékszerekről volt szó.

Hat órai tea stílusosan címmel online beszélgetéssorozat indul az antikvitások világáról a Falk Miksa utcai galériák és antikkereskedések összefogásában; a sorozat első, szerdai állomásán a szecessziós ékszerekről lesz szó.

A kéthetente szerdánként jelentkező sorozatban a neves szakértőkkel Balázs Kata újságíró beszélget, de a Zoom alkalmazás segítségével az érdeklődők is feltehetik kérdéseiket – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Első alkalommal Alt Andrea ékszerszakértő és Tar Judit, az Antik & Modern ékszerszalon tulajdonosa lesz a vendég a Magyar Szecesszió Házban.

Október 14-én egzotikus tájakra kalauzolják az érdeklődőket, többek között a japán kardokról tartanak beszélgetést. Október utolsó szerdáján pedig a 19. századi állatábrázolásokról lesz szó a festészetben. November 11-én a barokk kortól a klasszicizmusig ismerheti meg a közönség a bútorok történetét, november 25-én pedig a századfordulók szalonjainak világát idézik meg a beszélgetésen.

A sorozat meghívott vendégei között van Moró Lajos és Csörge Csaba, valamint Nagy Zsófia, a Bodó Galéria és Aukciósház szakértője és Pethő Katalin, a P & T Galéria társtulajdonosa is.

Egyelőre öt ingyenes előadást tartanak, de a szervezők tervezik a tavaszi folytatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!