hangjegyek

2020.11.05. 13:07

Hangforrás címmel zenei és hangszertörténeti fesztivál lesz Budapesten

Az esemény főszereplői a régi korok hangszerei lesznek.

Hangforrás címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált rendeznek a budapesti Benczúr Házban november 13. és 15. között.

Az esemény főszereplői a régi korok hangszerei lesznek, a reneszánsz, a barokk és a romantika korának klasszikus darabjai régi hangszereken szólalnak meg.

A fesztiválon az előadások és a kiállítások mellett koncertekkel is várják az érdeklődőket – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Schallinger-Foidl Artúr orgonaművész, a fesztivál szervezője elmondta: a kiállításon a hangszerek hangszercsaládokra bontva szólalnak meg.

A látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb történelmi hangszerekkel, szakemberek és mesterek segítségével.

A napközben látogatható tárlat mellett, este ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket.

Első napon november 13-án, pénteken, a Bacchus Consort koncertjét hallhatja a közönség, a zenei anyag gerincét egy perui kódex alkotja – mondta.

A második napon Szabó Balázs Junior Prima díjas orgonaművész szólóestjét hallhatja a közönség. Az esten különleges billentyűs hangszerek szólalnak meg, például Liszt Ferenc különleges és kedvenc hangszere, a Piano-orgue.

A háromnapos fesztivál zárókoncertjén Telemann zenéje kerül a középpontba – ismertette a programot a fesztivál szervezője.

Borítókép: Bacchus Consort / facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában