magyar siker

2021.06.29. 20:20

Arany-díjat nyert a Richter Kevin ugródeszka csoport a Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

A csoport tagjai még nem tudják átadni magukat a felhőtlen örömnek, mert jelenleg is úton vannak.

Fotó: Francois DEHURTEVENT

A Dinasztiák című műsorunkban fellépő Richter Kevin ugródeszka csoport Arany Elefánt-díjat nyert a Spanyolországban megrendezett Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon – tájékoztatta portálunkat a Fővárosi Nagycirkusz.

„Nagyon jó volt a fesztivál hangulata, erős volt a mezőny, kiváló artistaművészek mérettettek meg.

Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megnyerjük a fesztivált, de reménykedtünk, mert minden tudásunkat beleadtuk a produkciónkba.

Hat alkalommal adtuk elő a számunkat és hála Istennek szinte mindig tökéletes volt a produkciónk.” – osztotta meg élményeit a csoport vezetője.

A csoport tagjai még nem tudják átadni magukat a felhőtlen örömnek, mert jelenleg is úton vannak. Ugyanis csütörtökön Zamárdiban, a Richter Flórián Cirkuszban, pénteken, szombaton és vasárnap pedig a Fővárosi Nagycirkuszban mutatják be a díjnyertes produkciójukat.

A Richter Kevin csoport augusztus 22-ig látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

A Richter Kevin ugródeszka csoport rock and roll stílusú produkciójának különlegessége, hogy keveredik benne az orosz deszkaszám a magyar ugródeszka számmal. A produkcióban négyes szaltót négy ember magasságban és öt ember magasságban dupla szaltót is láthat a közönség.

A Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon biztosítókötél nélkül hajtották végre az öt ember magas szaltót, amelyre 25 év után volt először példa.

A világhírű Richter cirkuszi dinasztia húszéves tagját, Richter Kevint már egyévesen bevitte édesapja lóháton a manézsba. Első fellépésére ötévesen került sor, amikor a saját pónijaival hajtott fogatból a királykisasszonynak öltözött húga, Angelina integetett a közönségnek. Később, folytatva a családi hagyományt, csatlakozott a lovasakrobata csoporthoz. Édesanyja térdsérülése után egyik napról a másikra átvette a Magyar Lovas Posta számot, amit a Fővárosi Nagycirkusz közönsége is megcsodálhatott.

A húsz lóval bemutatott egyedülálló produkcióval Guinness rekord született, majd egy évvel később a Richter Flórián Cirkuszban megdöntötte a saját rekordját. A lovas számok mellett követve gyermekkori álmát, csoportjával létrehozta az ugródeszka számukat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!