Vatikáni kiadó

2022.01.26. 10:46

Mindszenty Józsefről készült tanulmánykötetet mutattak be Rómában

A könyv a Mindszenty-per 70. évfordulója alkalmából, 2019-ben Budapesten megrendezett, azonos című nemzetközi tanácskozáson elhangzott előadások anyagát foglalja össze.

Mindszenty József bíboros, hercegprímásról szóló, 2021-ben megjelent tanulmánykötet mutattak be kedden Rómában a Collegium Hungaricum épületében. A kötet Mindszenty József bíboros pere 70 év távlatából címmel jelent meg, szerkesztője Fejérdy András és Wirthné Diera Bernadett.

A Libreria Editrice Vaticana vatikáni kiadó jóvoltából tavaly kiadott tanulmánykötet 70 év távlatából tekint vissza az üldözött hercegprímás-bíboros és egyházi vezető perére.

A könyv a Mindszenty-per 70. évfordulója alkalmából, 2019-ben Budapesten megrendezett, azonos című nemzetközi tanácskozáson elhangzott előadások anyagát foglalja össze. A könyvbemutatón köszöntőt mondott Őexcellenciája Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete, Bernard Ardura, a Pápai Történettudományi Bizottság elnöke, valamint Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke.

A kötetet Molnár Antal, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete igazgatójának bevezetőjét követően Andrea Ciampani, a római LUMSA katolikus magánegyetem professzora, valamint Matteo Luigi Napolitano, a Molisei Egyetem professzora méltatta.

Borítókép: Fortepan / ETH Zürich / Comet Photo AG / Jack Metzger

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!