Közlemény

2024.03.03. 22:15

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Ismét lehet pályázni április elejéig a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

MW

Csáji László Koppány, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatója az Essentia Artis összművészeti kiállítás és programsorozat megnyitóján a Pesti Vigadóban 2024. március 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az MMA hetedik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészetelméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. 

Mint írták, 

az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet területéről várják a pályájukon már felmutatható eredménnyel rendelkező pályázókat. 

A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni. Jelentkezni az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén lehet április 2-ig - hangsúlyozzák a közleményben. 

Az intézmény közleményében kiemeli, hogy

 minden olyan, magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét. 

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, a felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be. A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti vagy művészetelméleti végzettség, szakképzettség. 

A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget is kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt az MMA MMKI központjaként működő Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről, emellett tovább bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket. 

A pályázati támogatási időszak 2024. szeptember 1-től 2027. augusztus 31-ig tart. 

Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram célja a magas színvonalú alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenység támogatása, anyagi feltételeinek megteremtése - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában