elismerik a magyarokat

2017.08.30. 18:42

Visszafogottan nyilatkozott a lett kapitány

Óvatosan fogalmazott Aleksandrs Starkovs, a lett labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Kaspars Dubra védő is a csütörtöki, magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

„Sok változás volt nálunk a két csapat tavaly őszi, rigai összecsapása óta, sok fiatal játékos került a nemzeti együttesbe” – mondta a meccs helyszínén, a budapesti Groupama Arénában tartott szerdai sajtótájékoztatón a szakvezető, aki Dzsudzsák Balázst, Szalai Ádámot, és a sérülés miatt csütörtökön nem játszó Gera Zoltánt tartja a legveszélyesebb magyar futballistáknak.

Starkovs szerint erős, gyors és technikás a magyar csapat, így nekik akkor lesz esélyük, ha a riválisnál felbomlik a támadás és védekezés egyensúlya. Megjegyezte, a magyarok jó benyomást tettek rá a tavaly nyári Európa-bajnokságon, ugyanakkor a jelenlegi selejtezősorozat nem a számításaik szerint alakult, hiszen reálisan már nekik sincs esélyük kijutni a 2018-as, oroszországi vb-re.

„Nemzeti csapatként fontosak a hátralévő vb-selejtezők, de legalább ilyen fontos, hogy fiatal játékosaink felkészüljenek a jövő ősszel rajtoló Eb-selejtezőkre” – közölte Starkovs.

Saját szerepéről úgy beszélt, hogy nehéz pillanatban érkezett, de igyekszik minden jót megtartani és ehhez igazítani az elképzeléseit. Annak kifejezetten örül, hogy nincs sérült a keretben, a csapat pedig egységes, és Dubra visszatérése is erőt ad a játékosoknak.

A hosszú ideig sérült Kaspars Dubra kifejtette, nem félnek a magyar válogatottól, de tiszteletre méltónak nevezte, hogy a franciaországi Eb-n nyolcaddöntős volt Storck gárdája. Úgy vélte, a lett együttes számára innen már csak felfelé vezethet az út.

A magyar-lett mérkőzés csütörtökön 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában