HLSZ

2022.09.20. 13:00

Ádám Martin lett az elmúlt szezon legjobbja

A szervezet idén már 32. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól.

A magyar válogatott tagja, Ádám Martin a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Paks színeiben az elmúlt szezonban 31 találattal gólkirály Ádám Martint választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán. 

A HLSZ hétfőn tartotta díjátadó ünnepségét - a vírushelyzet miatt az elmúlt három évben először -, a szervezet idén már 32. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól. 

A legjobb kapus, ahogyan tavaly és tavalyelőtt is, a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak válogatottbeli társát, Sallai Rolandot választották. 

Baráth Péter (Debrecen) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paksi FC) a legjobb edző, míg Horváth Krisztofer (Szeged) a legjobb NB II-es labdarúgó lett. 

A nőknél Bíró Barbarát (Haladás Viktória) választották a legjobb kapusnak, Tiffany Cameront (ETO FC Győr) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak. 

Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból. 

Az OTP Bank Liga 2021/22-es szezonjának álomcsapata: 

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) - Miha Blazic (Ferencvárosi TC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) - Aissa Laidouni (Ferencvárosi TC), Yohan Croizet (Újpest FC), Bognár István (Paksi FC) - Ádám Martin (Paksi FC), Ryan Mmaee (Ferencvárosi TC), Tokmac Nguen (Ferencvárosi TC)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában