Pozitív kritikák

2023.09.25. 10:30

A Liverpool világbajnok labdarúgója fantasztikus futballistának tartja Szoboszlait (videó)

Zsinórban hatodik tétmeccsét is megnyerte a Liverpool. Jürgen Klopp újra méltatta Szoboszlai teljesítményét, ahogy az argentin világbajnok, Alexis Mac Allister is.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Emerson Palmieri, a West Ham játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 24-i játéknapján a liverpooli Anfield Stadionban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

A Liverpool 3–1-re nyert a Konferencia-liga címvédője, a West Ham United ellen, és fellépett a Premier League-tabella második helyére a Tottenham Hotspur elleni rangadó előtt. 

A Liverpool hazai pályán aratott győzelmének két motorja Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister voltak, ők kottázták a csapat játékát, ez jól látszik a statisztikákból is. Szoboszlai 103-szor, Mac Allister 101-szer találkozott a labdával, csak ők ketten jutottak 100 fölé a meccsen – írja a Magyar Nemzet.

Néhány másodpercig úgy tűnt, Szoboszlai remek gólpasszt jegyez a meccsen, ám VAR-vizsgálat után végül les miatt elvették Jones találatát. A videós összefoglalóba ez a jelenet is bekerült.

KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője megöleli játékosát, Szoboszlai Dominikot a West Ham együttese elleni mérkőzés végén az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 24-i játéknapján a liverpooli Anfield Stadionban
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

Szoboszlai így bár se gólt, se gólpasszt nem jegyzett, újra a Liverpool egyik leghasznosabb játékosa volt a pályán. 

Macca (Alexis Mac Allister) elvesztette az első vagy a második labdáját, de aztán igazán belelendült a játékba, és Dom (Szoboszlai Dominik) hasonlóan lendült bele, nagyon ott volt egészen sokáig, igazából a legvégéig

– dicsérte középpályásait Klopp a Liverpool honlapján.

Válogatás Szoboszlai legjobb pillanataiból a meccsen:

A meccs egyik legjobbja kétségkívül Alexis Mac Allister volt, aki talán az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Liverpool mezében. Az argentin középpályás konkrét kérdést kapott Szoboszlai Dominikről, hogy milyen vele együtt futballozni, együtt szervezni a csapat játékát. Íme a válasza:

Nagyon örülök, hogy vele játszhatok, Dom fantasztikus futballista

– használt igen erős jelzőt Szoboszlai kapcsán Mac Allister. – Endo, Ryan Gravenberch és Curtis Jones is jók, sok jó játékosunk van, akikkel élvezem a futballt. Örülök, hogy ebben a csapatban köztük lehetek.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában