NB I

2024.03.02. 14:53

A Debrecen ellen szakította meg nyeretlenségi sorozatát a Mezőkövesd (videó)

A Mezőkövesd megszakítva több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát 1-0-ra nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból. A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicnak.

MW

A Mezőkövesd Zsóry FC csapata (fehérben) szombaton délidőben a Debreceni VSC vendégeként játszott bajnokit

Forrás: boon.hu

Fotó: Kovács Péter

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazic két méterről fölé fejelte azt.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó. Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző, v.: Csonka
gólszerző: Bőle (62.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Vajda B. (Tuboly, 74.), Loncar (Domingues, 58.), Ojediran (Manrique, 65.), Bódi (Dzsudzsák, 65.) - Szuhodovszki, Batai (Bárány, 65.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kojnok, Lukic, Pillár, Vajda S. (Szivacski, 71.) - Cseke, (Karnyicki 79.), Brtan, Szolgai (Szilágyi, 60.), Cseri (Bőle, 60.), Molnár G. (Hedlund, 71.) - Drazic

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában