Celebfigyelő

2023.06.23. 16:03

5 milliós kölcsönnel támogatják Kenderesi doppingügyét

A bonyhádi születésű Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes doppingügyéről írt újabb cikket a napokban Csisztu Zsuzsa a Mandinernek. Akár 40 millió forintba is kerülhet Kenderesinek az eljárás.

Brunner Mónika

Kenderesi Tamás bízik abban, hogy bebizonyosodik ártatlansága

Fotó: Tumbász Hédi

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke megerősítette Csisztu Zsuzsának, nem engedik el Kenderesi Tamás kezét, ötmillió forintos kölcsönnel támogatják a jogi védekezését. 

– Fontos azt tudni, hogy ez visszatérítendő kölcsön, ami annyit jelent, hogy akár nyer, akár veszít Tamás a CAS (Nemzetközi Sportdöntőbíróság, a szerk.) előtt, ezt az összeget vissza kell fizetnie a szövetség kasszájába. De nyilván, ha nyer – amit szívből kívánunk neki – akkor visszakapja az eljárási- és egyéb díjakat. Akkor majd a WADA (Doppingellenes Világszervezet, a szerk.) fizet, vagyis abból vissza tudja majd ezt az összeget téríteni” – magyarázta az elnök, hozzátéve: Kenderesi Tamás egyelőre még ezt nem fogadta el, ez egyelőre az úszószövetség segítő ajánlata. 

Ismertette: a teljes eljárás legalább 25-40 millió forintos tehertétel lehet a versenyző és családja számára. 

Mint ismert, májusban megszületett az elsőfokú ítélet a Kenderesi Tamást is érintő doppingügyben: biológiai útlevelének vizsgálata során a WADA-akkreditált osztrák laboratórium szakértője eltéréseket talált a korábbi hematológiai paramétereihez képest. 

További részletek a Mandineren

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!