Úszás

2023.05.18. 17:02

Kenderesi-ügy: megszületett az elsőfokú ítélet a doppingügyben

A Mandiner szerint az ítélet azonban még nem emelkedett jogerőre, a sportoló, a Nemzetközi Úszószövetség és a WADA is fellebbezhet.

Mandiner/TEOL

Kenderesi Tamás

Fotó: Török Attila

A Mandiner információi szerint megszületett az elsőfokú döntés a több magyar sportolót, köztük az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást is érintő doppingügyben. Ismert, a 26 éves úszó ellen azután indult meg az eljárás, hogy Kenderesi biológiai útlevelének vizsgálata során a WADA-akkreditált osztrák laboratórium szakértője eltéréseket talált a korábbi hematológiai paramétereihez képest.

A portál úgy fogalmaz, hogy a

„legvalószínűbb, hogy a sportoló kér majd jogorvoslatot az ügyben. Ezen információból logikusan arra lehet következtetni, hogy a sportolót elmarasztaló döntés született.”

Lényeges információ, hogy ez elsőfokú ítélet, azaz egyelőre nem jogerős. A döntéssel szemben mind a sportolóknak, mint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, mind a Nemzetközi Úszószövetségnek joga van fellebbezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!