Állatvédelem

2023.06.11. 16:31

Kutyaszorítóba került vak pulit mentettek Szekszárdon (videó)

Idős, vak kutyát mentettek ki a patakmederből szombaton Szekszárdon, a Bocskai utcában – írta közösségi oldalán Fiáth Szilvia, a menhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.

TEOL

Mint a bejegyzésben szerepel, az alapítvány munkatársai éppen adományokért indultak, amikor telefonhívást kaptak, hogy az egyik Bocskai utcai háznál található patakmederben egy rossz állapotú kutyus van. Az eb nem tudott önerejéből kijönni a patak medréből. 

Fotó: Facebook/Fiáth Szilvia

„Gyorsan pakoltunk be kötelet, pórázokat, chip leolvasót, szállítódobozt. Mire a helyszínre értünk, a kapu nyitva várt minket, lekísértek minket a patak medréig. Nagyon köszönjük Pista bácsinak a segítséget! Hozta a létráját, leengedte, kikötötte, így a kollégánk fel tudott jönni a létra feléig, ott pedig én átvettem az idős kutyust. Nem volt jó állapotban, mint kiderült, nem is lát már. Vízzel kínáltuk, megnéztük a mikrochipjét, beraktuk a szállítódobozba, éppen indultunk volna állatorvoshoz. Ekkor megérkezett a kutya gazdája, aki már több órája kereste a kutyát. Átadtuk a idős kis pulit, akit mindjárt állatorvoshoz vittek” – olvasható a bejegyzésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!