Celebfigyelő

2023.08.02. 13:09

A szekszárdi HuMen Brass Band az egriek kedvence lett

Tarolt a szekszárdi HuMen Brass Band az egri Utcazenészek Versenyén. A zenekar a közönség és a szakmai zsűri szerint is a legjobb volt, erről számolt be a Heves Vármegyei Hírportál, a HEOL.

Brunner Mónika

A HuMen Brass csapata hatalmas sikert aratott Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Eredményhirdetéssel zárult július harmincadikán, vasárnap este az öt napos Utcazenészek Versenye Egerben. A Közönségdíjat, és ezzel az Egriek kedvence címet, és nem utolsó sorban a győzelemmel járó ötszázezer forintos pénzdíjat a szekszárdi HuMen Brass Band nyerte. A zenekar szakmai díjat is bezsebelhetett: a zsűri nekik ítélte a legjobb együttes címet.  

Sági Robi, a HuMen Brass Band dobosa és egyik koordinátora a Tolnai Népújságnak elmondta, hogy abszolút nem számítottak arra, hogy a szakmai és közönségdíjat is sikerül elhozniuk. Hozzátette: már a második-harmadik napon látható volt a közönség részéről, hogy odavannak értük, ám a szakmai díjra egyáltalán nem számítottak. 

A HuMen Brass Band honlapján szerepel, hogy bandájuk kilenc tagú, Szekszárd központú hibrid Brass Band, melyben fúvós, elektronikus és ütőhangszerek hangját ötvözik könnyűzenei stílusban. Koncertjük egybefüggő, szórakoztató jellegű műsort foglal magába, garantált a remek hangulat. Felállásuk egyedi, nagyrészt tanuló fiatalokból áll, akik a jövőjüket is zenei pályán tervezik folytatni. Hangszeres felépítésük trombitát, alt- és tenorszaxofont, vadászkürtöt, harsonát, szuzafont, gitárt és basszusgitárt, illetve dobot tartalmaz.

Az Utcazenészek Versenyén a szóló-duó kategóriában a Blamázs és Králik Bea megosztva kapta az első díjat. Az Utcazenészek Versenyével párhuzamosan zajló képzőművészeti utcafesztivál győztese, s egyben az Egriek kedvenc alkotásának készítője a piliscsabai Tánya Vasziljeva lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!