Celebfigyelő

2023.08.03. 09:00

Osvárt Andrea egy bántalmazott édesanya lakását újítgatta

A Habitat for Humanity Magyarország "Második Esély" programjában vesz részt Osvárt Andrea, Tamási származású színésznő. A program során átmeneti otthonban élő családok számára újítanak fel lakhatatlan állapotban lévő önkormányzati és szociális bérlakásokat.

Brunner Mónika

Osvárt Andrea együttérez azokkal, akiket bántanak

Forrás: Facebook

A Habitat for Humanity nonprofit szervezet a világ hetven országában van jelen, céljuk, hogy mindenki egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. Honlapjukon szerepel, hogy hazánkban a lakhatási szegénység mintegy hárommillió embert érint. 

Osvárt Andrea színésznő a Facebook oldalán számolt be arról, hogy a "Második Esély" programban olyan családokat támogatnak, akik az átmeneti otthonban töltött idő alatt megerősödtek, és késszé váltak arra, hogy stabil lábra állva önálló életet tudjanak kezdeni. 

"Az anyuka, aki ide be fog költözni a két lányával, képes volt kilépni egy bántalmazó kapcsolatból, és a család megerősödött annyira, hogy egy önkormányzati szociális bérlakásban fenn tudják tartani magukat" – írta közösségi oldalán Osvárt Andrea színésznő, hozzátéve, hogy végre személyesen is részt vehetett egy önkéntes napon, ahol amellett, hogy remek társaság fogadta, megtanították glettelni, és gipszkartonozni - ami igen hasznos tudás a mai világban, ilyen építőipari árak mellett!

"Jó érzés adni, és ami nekünk kevésnek tűnhet, az másnak sokszor óriási segítség! Például egy önkéntes napon részt venni, akár csak pár órára!" – tette hozzá a színésznő, és arra biztat mindenkit, hogy jelentkezzen bátran egy önkéntes napra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!