Celebfigyelő

2024.01.16. 16:42

A szekszárdi Béres Bence öt színdarabban játszik a Katona József Színházban

Béres Bence, Szekszárdon született fiatal színész a budapesti Katona József Színházban öt színdarabban játszik. A huszonkilenc éves művész 2022-től a neves teátrum tagja.

Brunner Mónika

Béres Bence öt színműben játszik a neves teátrumban

Forrás: Katona József Színház

Béres Bence szekszárdi fiatal színész öt színdarabban játszik a Katona József Színházban. A Katona társulatához 2022-ben szerződött. 

Tarnóczi Jakab és Varga Zsófia: Magányos emberek című darabjában Barna szerepét játssza. Szerepel William Shakespeare: Lear király című darabjában, Oswaldot, Goneril udvarmesterét alakítja. Szerepel még a Vízityúk, az EMBTRAG és az Extázis darabokban is. 

Medinán nőtt fel 

A Katona József Színház honlapján található interjúban Béres Bence elmondta, hogy egy Szekszárd melletti kis, nyolcszáz fős faluban, Medinán nőtt fel, ahol a helyieknek legalább a fele zenész. 

– Négyéves koromtól néptáncoltam, és az egyesület népzenekarának az egyik tagja citeraoktató volt, tőle tanultam. De ez viszonylag későn jött, tizenhárom éves koromban. Sajnálom, hogy nem kezdtem el kiskoromtól zenélni, de valamiért soha nem volt hozzá kedvem. Talán a szolfézstól való idegenkedés tehet róla, nem tudom. Mindig azt gondoltam, hogy aki szolfézsra jár, az olyan fura – tette hozzá Béres Bence. 

Arról is beszélt, hogy nem igazi falusi fiú, mivel a családi otthon valójában mindig Szekszárd volt, csak hosszú ideig falun éltek. Az iskoláit is Szekszárdon végezte, a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban tanult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!