Omega Testamentum

2024.03.04. 15:30

Sem mozgásban, sem hangban nem utánozza az elhunyt Kóbor Jánost

Kóbor Jánost, a 2021-ben elhunyt, bátaszéki gyermekkorával büszkélkedő Kossuth-díjas énekest és az Omega zenekart élteti az Omega Testamentum zenekar. Az együttes énekese, Schrott Péter kijelentette, hogy nem utánozza az elhunyt Kóbort, sem mozgásban, sem hangban.

Brunner Mónika

Schrott Péter énekes a fotó bal oldalán, mellette Abaházi Csaba szekszárdi származású rádiós és Debreczeni Ferenc "Ciki" (Fotó: Facebook/Abaházi Csaba)

A Retro Rádió Abaházi Presszó című műsorában vendégeskedett Debreczeni Ferenc „Ciki" és új bandája, az Omega Testamentum énekese, Schrott Péter, írja a Borsonline. A zenekar a legendás Omega zenekar tovább éltetésére jött létre.

Tragédiák sújtották a zenekart

Tragédiák sújtották az Omega zenekart az elmúlt években, 2020-ban elhunyt Benkő László billentyűs, Mihály Tamás basszusgitáros, 2021-ben pedig a frontember, Kóbor János.

– Az eredeti zenekar örökségének a továbbvitele ez, hogy tovább fennmaradjon ez a zenei kulturális vonal, amit az Omega képviselt – fogalmazott Debreczeni Ferenc dobos a rádióműsorban, majd elismerte, természetes volt számára, hogy szeretett kollégái: Benkő László, Mihály Tamás és Kóbor János "Mecky" elvesztése után sem hagyja abba a zenélést, de valami teljesen újba sem szeretett volna belevágni.

Sem mozgásban, sem hangban nem utánozza 

Ezért jött létre nemrégen az egyik Omega-lemez címének nyomán az Omega Testamentum nevű zenekar, amelynek énekese Schrott Péter. 

– Kérés volt, hogy semmiképp se utánozzam Meckyt. Sem mozgásban, sem hangban. Ezt nem is lehet. De ha meg is közelíteném ezt az egyediséget, amit ő alkotott, az is csak halvány utánzat lenne – fogalmazott Schrott Péter.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!