Esküvőhét

2024.04.12. 07:30

Az anyakönyvvezető három évtized történetét osztja meg könyvében

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban mutatta be Egy anyakönyvvezető emlékei című könyvét Sas Erzsébet április 10-én, szerdán.

Farkas Eszter

Sas Erzsébet: Egy anyakönyvvezető emlékei című könyvét mutatták be

Fotó: Máté Réka

A könyvtár előtti fára idézetek kerültek a Költészet Napja alkalmából, az idei évben ezek is az esküvőhöz kötődnek, és bárki hazavihet egyet 
Fotó: Máté Réka

A szerzővel Csötönyi László beszélgetett, a bemutatót Weitner Marianna felolvasásai, valamint Tóth István gitárjátéka és éneke színesítette – mondta el Asztalosné Illés Tamara, könyvtáros.

Az írónő a könyvben három évtized emlékeit eleveníti fel; emberi sorsokat ismerhetünk meg, hiszen – ahogy ő maga mondja – „nincs a közigazgatásnak még egy olyan területe, ahol annyi nevetéssel és sírással találkozik a tisztviselő, mint az anyakönyvvezetés”. A bemutató során a szerző hangsúlyozta, hogy az anyakönyvvezető feladata – a közhiedelemmel ellentétben – nem csupán az esketés, tulajdonképpen a születéstől a halálig foglalkozik az emberi élettel. Természetesen az esküvő a leglátványosabb része munkájuknak, ezért a könyvben is a legtöbb történet ezzel kapcsolatos. 

Sas Erzsébet írása, azonban nem csupán emberi történetek sokasága, hanem egyben kordokumentum is, melyből megtudhatjuk, hogyan változott az esküvők világa harminc év alatt. Tamarától megtudtuk, hogy a könyvbemutató kapcsán a könyvtárban Esküvő hetet tartanak. Egy kiállítás keretein belül bemutatkoznak helyi és környékbeli vállalkozások. Az érdeklődők ötletet gyűjthetnek a nagy naphoz, legyen szó akár a zenekarról, a fényképészről, a menyasszonyi ruháról, vagy a dekorációról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!