Celebfigyelő

2024.05.23. 15:56

Szandi Szakályban: fergeteges koncertet adott

Szandi a szakályi pünkösd főzőverseny sztárvendégeként lépett fel május tizennyolcadikán szombaton a helyi piactéren. Először hívták meg a községbe, Szandi fergeteges koncertet adott.

Brunner Mónika

Feuerbach Szabolcs, Szakály község polgármestere portálunknak elmondta, hogy Szandi fergeteges koncertet adott a szombati rendezvényen. 

szandi, szakály, pünkösd, főzőverseny
Szandi Szakályban nagysikerű koncertet adott a pünkösdi főzőversenyen 
Forrás: Beküldött fotó

Szandi a főzőverseny után lépett fel 

Szandi a szombati pünkösdi főzőverseny eredményhirdetése után kora este lépett a többszáz fős közönség elé. 

– Szandit először hívtuk meg Szakályba. Vagány, rockos előadást láthatott tőle a közönség. Jó közönsége volt, megtalálta velük a hangot – mondta Feuerbach Szabolcs polgármester. 

A szakályi önkormányzat ismertette, hogy a május tizennyolcadikai szombati bográcsos ételek főzőversenye reggel kilenc órakor kezdődött, délután már a zsűri az ételeket kóstolta. A csapatok fantázia neveket adtak maguknak. A zsűri: Péter Csaba és Hegedűs Tamás séfek. Tizenkilenc csapat nevezett a versenyre, nem volt nevezési díj, mindenki maga vitte az alapanyagokat a főzéshez, az önkormányzat a helyet biztosította, sátrak alatt. A főzés kezdetekor minden csapatkapitány a "Pünkösdi Főzőverseny Szakály 2024" feliratú kötényt kapott. 

pünkösd főzőverseny szakály győztes
szandi
A pünkösdi főzőverseny győztese a Maler Meister csapat képviselője átveszi a díjakat
Forrás: Beküldött fotó

A főzőversenyt a Maler Meister csapat nyerte meg, halászlé étel készítésével, a második helyezett Hurkáék csapata volt csülökpörkölt dödöllével étellel, a harmadik helyezett a Bores Gump csapata vörösborban főtt marha, kapros túrós galuskával étellel. Az első hat helyezettet díjazták, emléklapot, oklevelet, bort és kupát kaptak. Az első három helyezett ajándékcsomagot vehetett át tizenkettő- nyolc- és ötezer forint értékben, a többiek a bor és a kupa mellé plusz egy-egy kötényt is kaptak, ami kifejezetten erre az alkalomra készült.

Az eseményen Szandi mellett fellépett még a MESZ Dance, a Művészeti Iskola tánccsoportja, Kaczor Feri, a Hőgyészi Székely Kör Bokréta Néptánccsoportja és a Kisbokrétások, Agárdi Szilvia énekesnő, majd este kilenc órától utcabál vette kezdetét a Galga Express Band zenekarral.

A szakályi önkormányzat tájékoztatása szerint mindkét rendezvény nagyon sikeres volt, a sikerhez a jó idő is hozzájárult.

Habpartiztak a szakályi gyerekek 

A múlt hét végén Szakály községben két rendezvényt is tartottak, a szakályi piactér május tizenhetedikén pénteken gyermeknapi rendezvénynek adott otthont. A szakályi önkormányzat tájékoztatása szerint a gyerekeket légvár, körhinta, ugrálóvár, íjászat, falmászás, kézműveskedés, lovaskocsikázás, kisállat simogatás, fagylalt, arcfestés, fafaragás, csillámtetoválások várták, volt édesség, vattacukor, hot-dog, jégkása, büfé. A szakályi gyermeknapon a fiatal énekesnő, Rózsás Viktória adott koncertet. 

 

szakály gyereknap szandi pünkösd főzőverseny
Habpartiznak a gyerekek Szakályban. Gyereknap egy nappal a Szandi koncert előtt.
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!