Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

2018.09.28. 12:30

Északkelet felé vándoroltak

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött fotó

Északkelet felé vette az irányt nemrég a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre: három napos kirándulást szerveztek Észak-Magyarországra.

Zsinka János, a szervezet vezetője és Schmidt Árpád, a kirándulás „önkéntes idegenvezetője” elmondta: az első úticél Eger volt, ahol megnézték a várat és a bazilikát. Szállásuk Egerszalókon volt, ott köszöntötték a társaság egyik jubiláló házaspárját.

Másnap Szilvásváradra utaztak. Sétáltak a Szalajka-völgyben, megnézték a Fátyol-vízesést és pisztrángot is kóstoltak. Délután Lillafüred kihagyhatatlan látnivalói következtek, majd a diósgyőri várba vitt az útjuk. A nap Miskolctapolcán zárult, ahol wellness-szálláshelyen pihenték ki a fárasztó napot. Tolnai Jázmin borral köszöntötték a csapat két külhoni tiszteletbeli tagját, Belányi Ilonát, aki Arizonából és Kiss Dezsőt, aki Ausztráliából csatlakozott a túrához.

A harmadik nap zömét a barlangfürdőben töltötték, este értek haza. A harmincöt résztvevő remekül érezte magát, köztük a legidősebb, 84 éves Izsák Károlyné is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában