gasztronómia

2018.10.15. 16:20

Gyulaji vadragu a látogatóknak

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az állami erdőgazdaság, a Vadex Mezőföldi Zrt. által rendezték meg tizenkettedik alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal „Gyulaji Főzőmesterek” néven – írja az infotamasi.hu.

A csapatot nem volt könnyű a vadászidény kezdetén és a sűrű vadászvendég forgalom idején – a szarvasbőgés időszakában – összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.

A Fejér megyei rendezvényen 55 csapat mérte össze főzőtudományát sok esetben profi séfek vezetésével. A társaságoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolásnál szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A gyulaji formáció Gyulaj-vadragut készített szalvétagombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvétagombócot kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában