elismerés

2018.11.27. 18:10

Díjazták Szekszárd legszebb kertjeit

Hanol Erzsébet

Fotó: Gottvald Károly

Öt év kihagyás után idén ismét meghirdette a megyeszékhely önkormányzata a Tiszta, rendezett, virágos porta versenyt, amelynek ma tartották a díjátadóját. Ács Rezső polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal szebbé teszik a környezetet és példát mutatnak másoknak. Emellett pedig a közös kertészkedés közösségformáló hatását hangsúlyozta.

A zsűrit dr. Haag Éva alpolgármester, Katzné Meszlényi Erika főkertész és Fekete-Kiss Anett környezetvédelmi ügyintéző alkotta, és több szempont alapján értékelték a kerteket, az udvarokat. A legtöbb nevezés a családi és a társasházak kategóriákban érkezett.

A társasház kategóriában Pfaff Józsefné, Muck Mátyásné és Tottweich Józsefné vehette át az első helyezettnek járó díjat, a családi házak esetében Csöndes András és dr. Gonda Mária lett az első, míg a tanyatulajdonosok közül Letenyei László. Az Sz+C Stúdió Kft. a telephelyek között végzett az élen, a vendéglátóipari és kereskedelmi egység kategóriában a Mézeskalács Múzeum, az intézmények között pedig a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Az eredményhirdetésen különdíjakat is átadtak. A legvirágosabb erkély különdíjat Wiesner Mihályné, az áldozatos munkáért járó különdíjat Simon Jánosné, a főkertész különdíját Lovas Ferencné, míg a különleges, egyedi kialakításért járó különdíjat Nagy Zoltán vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában