látogatás

2018.11.06. 18:10

Strasbourg várja a gimnazistákat

Balázs László

A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium 10. g osztályos diákjai a parlamentben tettek látogatást – írja az infotamasi.hu. A diákok sikeres videó- és online pályázatuknak köszönhetően vehettek részt a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának, valamint az Európai Parlament magyarországi kapcsolattartó irodájának közös szervezésében megvalósított Van beleszólásod! – Parlamenti Ifjúsági Nap rendezvényen az ország kilenc másik gimnáziumi osztályával közösen.

A felsőházi ülésterem birtokbavétele után – a vitajátékban mindenki kiválaszthatta a saját álláspontját – a tanulók az egész nap során rengeteg információt tudtak meg csoportvezetőjüktől az Országházról és Magyarország történelméről.

Az majd csak november 19-én dől el, hogy a bemutatkozó videó és az október 19-i nap teljesítménye, továbbá a november 9-ig elkészítendő élménybeszámoló alapján a tíz osztály közül ki fogja elnyerni a jövő tavaszi Európa Parlamenti látogatás lehetőségét az Euroscola-program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában