új generáció

2019.07.23. 19:10

Táncba vitték a gyerekek a szülőket

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

A helyi Boróka Ének és Néptánc Egyesület új generációja nőhet fel azokból a fiatalokból, akik részt vettek a négynapos faddi tánctábori képzésen. Az egyesület nagy múltú, bár időnként súlyos működési nehézségekkel küzdött. De most érkezik az utánpótlás.

Első alkalommal rendeztek néptánctábort Faddon, melynek a művelődési ház adott otthont. A táborvezető pedagógus, Bogdán György kitűnő munkát végzett. Bizonyította ezt a záró rendezvény csütörtökön. A bemutató végén a szülőket, rokonokat is táncba vitték a gyerekek.

Bogdán György elmondta, hogy sokat tanultak, sokat fejlődtek a résztvevők. Szám szerint huszonkilencen jelentkeztek, a kis­iskolástól a középiskolásig. Jó lenne, ha sokan együtt maradnának, hosszú távon, és bizonyíthatnák a felkészültségüket, akár minősítő versenyeken is.

A nyári néptáncoktatást szeretnék hagyománnyá tenni a községben. A jövőben a közösségi rendezvények közreműködőiként is számíthatnak rájuk. A most tanultakat például bemutatják majd a szeptember 21-i faddi szüreti fesztiválon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában