bornapok

2019.09.07. 07:00

Bátaszéken most ünneplik a bort

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Negyedik alkalommal nyílt meg tegnap a Bátaszéki Bornapok rendezvénysorozat. Pénteken este a művelődési házban dr. Bozsolik Róbert és a város vezetői idén is állófogadással köszöntötték a kiállítókat és a meghívott vendégeket. A polgármester elmondta, az itt élők számára nagyon fontosak az ősöktől kapott értékek.

A nemzetiségi sokszínűség és az ebből fakadó bizonyítási vágy emelte oly gyümölcsözővé a helyi társadalmi és kulturális életet az elmúlt századokban. Ennek tanúbizonysága a Bátaszéki Bornapok, amely négy év alatt a legnagyobb városünneppé nőtte ki magát. A bátaszéki a megye legnagyobb szőlőültetvénnyel rendelkező hegyközsége, a helyi borok pedig helytállnak az ország legnagyobb bormustráin is.

Évről évre egyre több kiállítót, vendéget vonz a háromnapos borünnep. Idén a tartalmas programok mellett tizenegy neves szekszárdi borász kínálja a borait, akiknél nem csak kóstolni, de vásárolni is lehet: a Bodri, a Garai, a Gerencsér, a Schiebert, a Sárosdi, a Werner, a Twickel, a Mikóczi, a Schrott, a Márkvárt és a Mestrineli Oenopolium pincészet, valamint a Savanya Pálinkaház. Emellett kézművesek, kirakodók kínálják a portékáikat, illetve egy komplett vidámpark is várja az izgalomra vágyókat.

Csötönyi László, a Bátaszékért Marketing Kft. igazgatója elmondta, lesz szelfifal is, interaktív mesetár, babakiállítás, selyemfestés és koncertek napközben és esténként. Fellép többek között Pál Dénes, Tolvai Reni, az Apostol együttes, Janicsák Veca, Kökény Attila és Molnár Ferenc Caramel. Szombaton az általános iskolában pedig véradásra lehet jelentkezni délután 2 és 5 óra között.

Borítókép: Dr. Bozsolik Róbert polgármester és a város vezetői idén is állófogadással köszöntötték a kiállítókat, vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában