moziajánló

2019.10.17. 10:30

Ezt játsszák Tolna megye mozijai 10.17–10.23.

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a következő napokban a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

TEOL

Forrás: film.infodb.hu

Szekszárd

Október 18–20., 15 óra

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019

Szereplők:

Scherer Péter

Rendező: Jurik Kristóf, M. Tóth Géza

Forgatókönyvíró: Dániel András

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Október 17–19., 17 óra

Pavarotti

angol-amerikai zenés film, életrajzi film, dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Szereplők:

Spike Lee

Stevie Wonder

Princess Diana

Bono

Luciano Pavarotti

Nelson Mandela

Plácido Domingo

Zubin Mehta

José Carreras

Kofi Annan

Phil Donahue

Rendező: Ron Howard

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg. Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett dokumentumfilmben kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival és rokonaival, továbbá soha korábban nem látott felvételeket, mindezt csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal.

Október 20–23., 17.00 óra

Az Aranypinty /The Goldfinch/

amerikai krimi-dráma, 107 perc, 2019

Szereplők:

Nicole Kidman – Mrs. Barbour

Sarah Paulson – Xandra

Finn Wolfhard – fiatal Boris

Ansel Elgort – Theodore Decker

Ashleigh Cummings – Pippa

Luke Wilson – Larry Decker

Jeffrey Wright – Hobie

Aneurin Barnard – Boris Pavlikovsky

Luke Kleintank – Platt Barbour

Peter Jacobson – Mr. Silver

Rendező: John Crowley

Bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban. Kevesen élik túl a merényletet: egy 13 éves srác édesanyja meghal, ő azonban kijut a romok alól – és magával visz egy 17. századi németalföldi festményt.

A félig elárvult fiú attól kezdve mindenhova magával viszi a képet: egy ideig részeges apjával tart Las Vegasba, azután jómódú nevelőszülőkhöz kerül, később műtárgyakat hamisít, zsarolásba keveredik és egy nemzetközi műtárgycsempész banda is üldözőbe veszi…

De bárhová vetődik, jó és rossz emberek között, saját jó és rossz tettei nyomán mindig vele marad Az aranypinty… és befolyásolja az életét.

Október 17–19., 19:30 óra és 20–23., 20 óra

Gemini Man

amerikai akcióthriller, sci-fi dráma, 117 perc, 2019

Szereplők:

Will Smith – Henry

Mary Elizabeth Winstead – Danny

Clive Owen – Clay Verris

Benedict Wong – Baron

Linda Emond – Lassiter

Rendező: Ang Lee

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

A film rendezője az Oscar-díjas Ang Lee (Tigris és sárkány), a további szerepekben Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong.


Bölcske

Október 17-én 16, 18, 20:30 óra és 18–20., 18 óra

FOMO – Megosztod, és uralkodsz

magyar dráma, 91 perc, 2019

Szereplők:

Yorgos Goletsas – Gergő

László Panna – Lilla

Bouquet Gergely – Patrik

Pokorni Ábel – Bandi

Sipöcz András – Ábris

Stohl András – Apa

Herczeg Adrienn – Anya

Szávai Viktória – Márti

Vincze Gábor Péter – János bá

Rendező: Hartung Attila

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.

A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

A FOMO a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

Október 18–20., 16 óra

Demóna 2: A sötétség úrnője /Maleficent: Mistress of Evil/

amerikai családi kalandfilm, fantasy, 118 perc, 2019

Szereplők:

Angelina Jolie – Demóna

Elle Fanning – Aurora hercegnő

Michelle Pfeiffer – Ingrith királyné

Harris Dickinson – Fülöp herceg

Juno Temple – Csivitér

Imelda Staunton – Tüsténdér

Lesley Manville – Röppendér

Sam Riley – Holló

Chiwetel Ejiofor – Conall

Rendező: Joachim Ronning

A 2014-es világsiker, a Demóna folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket.

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Móriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.

Október 18–20., 20.30 óra

Rambo V – Utolsó vér /Rambo: Last Blood/

amerikai akcióthriller, kalandfilm, 100 perc, 2019

Szereplők:

Sylvester Stallone – Rambo

Paz Vega – Carmen Delgado

Louis Mandylor – Sheriff

Óscar Jaenada – Victor Martinez

Adriana Barraza – Maria Beltran

Rendező: Adrian Grunberg

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat.

John Rambo legendás alakja ötödik alkalommal tér vissza a filmvászonra az elnyűhetetlen Sylvester Stallone (Rocky-filmek, Menekülés a győzelembe, Tango és Cash, Cliffhanger – Függő játszma, Szupercella, Creed: Apolló fia) alakításában. Az 1982-ben indult sorozat utolsó epizódjához érkezett, a félelmet nem ismerő vietnámi veterán ezúttal a mexikói drogkartelek ellen száll harcba. A forgatókönyvet is részben Stallone jegyzi, a film rendezője Adrian Grunberg (Börtönregény). Stallone mellett a főbb szerepekben Paz Vega (A szex és Lucia, Spangol – Magamat sem értem, Jobb, ha hallgatsz), Yvette Monreal (Simlis spinék) és Sergio Peris-Mencheta (A Kaptár: Túlvilág, Országúti bordély) látható.

Források: port.hu, mozi.bolcske.hu, szekszardagora.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában