óévbúcsúztatás

2019.12.30. 09:30

Kétszázan vettek részt a zsírégető túrán

Brunner Mónika

2019.12.28 Szekszárd , Zsírégető túrát szerveztek Szekszárdon . Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör Óévbúcsúztató-zsírégető túrát tartott szombaton – immár kilencedik alkalommal –, amelyen közel kétszázan vettek részt. Reggel a Béla király téri templomtól indultak a túrázók a Benedek-szurdik tanösvényig. Onnan a Cserhát-tetőig, majd a Hosszúvölgyön keresztül a Kerékhegyre, kitérővel a Bati kereszti kilátóhoz. A résztvevők délután egykor érkeztek vissza a városba, az oda-vissza út során körülbelül tizenegy kilométert tettek meg.

Fotó: Makovics Kornél

– Családok, baráti társaságok vettek részt a túrán, minden korosztály képviseltette magát, az öt-hat éves gyerekektől a nyolcvanéves idősekig. Több főiskolás, egyetemista érkezett haza az ünnepekre, ők a szüleikkel sétáltak végig az úton. Sokan a távoli rokonaikkal túráztak, akikhez a megyeszékhelyre jöttek karácsonyozni. Lényegében azt lehet mondani, hogy a szekszárdiak már betervezik az év végi programjaik közé a zsírégető túrákat – monda lapunknak Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke, az esemény egyik szervezője.

A résztvevőknek kedvezett az időjárás, a tiszta, szeles, de enyhén napsütéses idő, így a kirándulás mindenképpen sikeresnek mondható. Az út végén a szervezők mindenkit meghívtak egy pohár forralt borra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában