Országos Vérellátó Szolgálat

2020.05.04. 07:00

Ezeken a helyeken adhat vért Tolna megyében a héten

Véradások Tolna megyében 2020. május 4-10. között.

TEOL/OVSZ

Forrás: Shutterstock

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a véradások helyszínei és időpontjai változhatnak, ezért mielőtt elindul vért adni, kérjük, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu, www.veradas.hu.

Intézeti véradási lehetőségek:

 • Szekszárdi Területi Vérellátó, Szekszárd, Béri Balogh Ádám utca 5-7. Telefon: +36 74 501 628. Véradási időpontok: május 4. 8–17 óráig, május 8. 8–14 óráig.
 • Dombóvár, Szent Lukács Kórház Transzfúziós Osztály, Kórház utca 39-41. Május 7. 8–15 óráig.
 • Kiszállásos véradások:

 • Kajdacs, Teleház (Petőfi utca 1/B), május 6. 13–16 óráig.
 • Tamási, Vöröskereszt Iroda (Szabadság utca 49-51.), május 7. 12–17 óráig.
 • Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és TB-kártyáját.

  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára tudományos konzorcium alakult, amelynek célja, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett betegek vérplazmájából terápiás készítményt állítson elő. A Dél-pesti Centrumkórház, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet mellett az Országos Vérellátó Szolgálat is tagja a konzorciumnak.

  Amennyiben Ön is átesett már a fertőzésen, kérjük, jelentkezzen, és járuljon hozzá plazmaadásával a súlyos COVID-19 fertőzöttek mielőbbi felgyógyulásához.

  Jelentkezés: www.koronavirusplazma.hu

   

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában