Kultúrperceket adott a Bartina

Budavári Kata

Fotó: Beküldött kép

A Bartina Néptáncegyüttes is csatlakozott a szekszárdi szabadtéri kultúrpercek sorozatban fellépő zenekarok, együttesek táborához a közönség örömére. A bartinások szerdán három helyszínen, a Mérey utcai idősek otthonánál, a Kölcsey lakótelepen és a Csokonai utcai tömbbelsőben szórakoztatták énekkel és tánccal a szekszárdiakat.

A Mérey utcai idősek otthonánál énekelnek a bartinások (Fotó: Mártonfai Dénes)

Jóföldi Gabriella, az egyesület elnöke elmondta, hogy a kollégái hívták fel azzal, csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez. Ezután kereste meg Ács Rezső polgármestert, aki örömmel fogadta el a néptáncosok felajánlását. Mivel a veszélyhelyzetben a védőtávolság betartásával páros táncokat nem lehetett előadni, az Ifjúsági együttes lányai sárközi karikázó dalokat énekeltek, majd kiegészülve a felnőtt csoport lányaival felvidékit. A fiúk Felső-Tisza-vidéki férfi táncokat táncoltak, a felnőtt csoport férfi tagjai pedig válaszúti legényest. Hogy mindenkinek hiányzik a társaság, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a reméltnél jóval több bartinás jelent meg a rendhagyó fellépéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában