kültéri sütés-főzés

2020.05.22. 12:30

Ne hagyjuk magára a tüzet, parazsat!

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Jó időben egyre többen mennek ki a szabadba, így egyre gyakoribbá válik a kültéri sütés-főzés is. Ennek azonban megvannak a veszélyei – olvashatunk intelmeket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A nyári időjárás egyik pillanatról a másikra képes megváltozni. Egy hirtelen széllökés messzire röpítheti a parazsat, vagy a kerti asztalról ráfújhatja az éghető anyagot a tűzre. Ezért mindig legyen a közelben oltóanyag. Ha befejeztük a kerti sütést-főzést, alaposan el kell oltani a tüzet, hiszen még napokig képes parázslani. Ahogyan bográcsozásnál a tüzet, grillezésnél a parazsat se hagyjuk magára.

Sose hagyjuk magára a tüzet, parazsat (Illusztráció: Shutterstock)

A bográcsozáshoz sokan már nem tűzifát, hanem gázrózsát vagy gázzsámolyt használnak. A gázüzemű berendezések használatakor különösen fontos az elővigyázatosság és a szabályok betartása.

Társasház erkélyén lehet grillezni, de például gázpalackról működő grillt, vagy zsámolyt itt tilos működtetni, ahogy a faszénnel működő grill sem használható biztonságosan. Ha az erkélyen grilleznénk, azt egy elektromos grillel tegyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában