táncverseny

2020.08.31. 12:30

Százhúsz táncos lépett színpadra a Babitsban

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Hagyományőrző szólótáncversenyt rendezett a Bartina Néptánc Egyesület szombaton a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében. Környékünk tájegységeinek táncait mutatta be a sok táncos.

A Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület művészeti vezetője, Matókné Kapási Julianna tájékoztatott: az egyesület évtizedek óta, jelenleg a Csoóri Sándor Alap támogatásával megyei, régiós és országos népművészeti rendezvényeket szervez. A Hagyományőrzők Dél-dunántúli Regionális Szólótáncversenyét a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséggel partnerségben rendezték. A fellépett hagyományőrző táncosok a Muharay szövetség tagjai, mely a saját falujuk táncát táncoló együtteseket fogja össze. A Bartina pedig a Tolna megyei ilyen együttesek összefogója.

Matókné Kapási Julianna volt a találkozó egyik főszervezője (Fotó: M. K.)

A paraszti tánckultúránkat megjelenítő hagyományőrző táncosok ötvenkilenc produkcióban százhúszan mutatkoztak be neves zsűri előtt, négy megyéből, huszonkét településről, huszonhárom táncegyüttesből. A programon környékünk összes tájegységének tánca megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában