szponzorált tartalom

2020.09.05. 06:24

Hiteltörlesztésünk memóriája, a csoportos beszedési megbízás

A hitelekhez kötődő ügyintézés nem ér véget annak felvételénél, hiszen ezután a teljes futamidő alatt gondoskodnunk kell arról, hogy a törlesztőrészletek időben befizetésre kerüljenek. Ha nem akarjuk még ezt is észben tartani és egyszerűen kényelmesebb megoldást keresünk, használjuk a csoportos beszedési megbízás lehetőségét.

A csoportos beszedési megbízás kényelmes opciót kínál

A havi fix

A hitelfelvétel szinte sosem volt annyira egyszerű, mint napjainkban. A hitelintézetek rendkívül kedvező ajánlatokkal bombázzák az embereket, sokszor szinte hihetetlenül kedvező konstrukciókban és abszolút könnyedén tartható fizetési feltételekkel. Ez azonban a folyamatnak csupán az első lépése, hiszen a hitel felvételétől számítva adósokká válunk, így pedig a mi feladatunk figyelemmel követni a havi törlesztőrészletek adott határidőig való befizetését.

Ez ugyan hitelező és hiteligénylő közös érdeke, azonban mi érezhetően rosszabbul járunk, ha esetleg megcsúszunk a részletekkel. Nem ritka, hogy mindez csupán figyelmetlenségből történik, nem pedig fizetőképtelenség miatt, de a végeredmény ugyanaz. Ha nem figyelünk, akár egészen komoly késedelmi kamattal és egyéb adminisztratív díjakkal terhelhetnek minket a késedelmes fizetés miatt. Éppen ennek elkerülésére érdemes használni a csoportos beszedési megbízás lehetőségét.

Az okos fizetési opció

Legyen szó akár közüzemi számlákról, akár hitelekről, mindig több fizetési lehetőség is a rendelkezésünkre áll azok rendezésére. A postai csekk és a banki átutalás melletti harmadik opció a csoportos beszedési megbízás, ám a kényelmi rangsorban biztosan nem csak a bronzérem jutna neki. De lényegében mit is jelent ez a módszer?

A csoportos beszedési megbízással tulajdonképpen felhatalmazást adunk a hitelintézet, vagy éppen a bank számára, hogy folyószámlánkról havi rendszerességgel leemelje az éppen aktuális törlesztőrészletet, a szerződésben rögzített határidőig. Ezt persze még a hitelszerződés aláírását követően szükséges dokumentálni és engedélyezni a hitelintézet számára a folyamatos tranzakciókat.

Ennek a fizetési módnak tehát más feltétele nincs is, csak a meghatalmazás és egy meglévő bankszámla, mely elegendő forrással rendelkezik a törlesztéshez. Ebből is látható tehát, hogy egy meglehetősen egyszerűen intézhető és kényelmes megoldásról van szó.

A szolgáltatáshoz felhatalmazást kell adnunk a hitelintézetnek

Léteznek-e buktatók a megbízásban?

A csoportos beszedési megbízás egy teljes mértékben biztonságos és jól nyomon követhető hiteltörlesztési metódus. Tulajdonképpen egy kölcsönös garanciavállalás is egyben, hiszen a fizető vállalja, hogy a bankra bízza a részletek beszedését, ezáltal egyben biztosítva azt, hogy számláján mindig megtalálható lesz a szükséges összeg.

A bank sosem von le többet az aktuális törlesztőrészletnél, számunkra pedig megmarad annak a kényelme, hogy nem kell észben tartanunk minden számlánk, csekkünk és hitelünk fizetési határidőit és pontos összegeit. Manapság olyan sok minden automatizált, ezzel is könnyebbséget hozva az életünkbe. A csoportos beszedési megbízás is egy olyan mechanizmus, melyre bátran rábízhatjuk pénzügyeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában