Autómentes Nap

2020.09.17. 19:10

Közös szekszárdi bringázásra invitálnak

Brunner Mónika

20190921_Autómentes nap SZekszárdon_Mártonfai DÉnes fotója_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Családi Autómentes Nap címmel rendeznek közös kerékpározást a megyeszékhelyen, szombat délelőtt. A bringások fél tíztől gyülekeznek a Garay téren, ahol a kerékpárjaikat átvizsgálják. Tíz órakor Ács Rezső polgármester köszönti őket. Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke az autómentes nap üzenetét mondja el. A résztvevők menetoszlopait aztán rendőrök biztosítják.

Tavalyi bringázás a fasorban, az élen Baka György (Fotó: Mártonfai Dénes)

– Száz-százötven főre számítunk a gyülekezőnél. Mindenkit figyelmeztetünk a helyszínen a kétméteres távolság betartására, és – csak ott – a maszk viselésére. Az a cél, hogy felhívjuk a figyelmet, nemcsak autóval, hanem biciklivel is lehet jól közlekedni. Én többször megfigyeltem, hogy a város egyik végéből a központba nagyjából ugyanannyi idő alatt érek be, mint a forgalomban a lámpák előtt várakozó autósok. Szekszárdon kis távolságokban nagyon is ideális a bicikli használata. – mondta lapunknak Baka György alapítványi elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában