házhoz jön az ünnepi lakoma

2020.12.24. 07:00

Megsütik a bejglit, házhoz jön a halászlé

Egyre többen döntenek úgy, nem vesződnek otthon az ünnepi menü összeállításával, inkább profikra bízzák a sütét, főzést. Meg is tehetik, hiszen egyre több vendéglátós kínál karácsonyra, szilveszterre halászlevet, sültes tálat, van, aki kiszállítást is vállal.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

Megkönnyíti a háziasszonyok dolgát a megyeszékhely néhány étterme, kifőzdéje és cukrászdája, így nem kell vesződniük a karácsonyi vagy éppen a szilveszteri fogások elkészítésével.

Két héttel ezelőtt indultak a sültestál-rendelések a Corso Grill ételbártól. Az érintetteket időpontokra osztották be, és helyben vehetik át megrendelt tálukat. A tálrendelés iránt nagy igény mutatkozott, érdeklődni még lehet, de már nem biztos, hogy újabb rendeléseket is tud fogadni a bár, mondták kedden. Nyitva nem lesz a Corso Grill 24-én, napi étellel nem fognak szolgálni.

A szekszárdi Amaryllis étteremben inkább a szilveszterre készülnek. – Megkérdeztük kollégáinkat, szeretnének-e pluszórákat dolgozni az év utolsó heteiben, de mindenki úgy döntött, hogy inkább otthon, a családjaikkal tölti a karácsonyt. Az ünnepek alatt zárva tartunk, halászlé és bejgli rendelésére tőlünk nincs lehetőség. Szilveszterre sültes tálakkal és hidegtálakkal azonban készülünk. A sültes tálakat már az adott napon tudjuk szállítani, a hidegtálakra pedig december 29-én délig lehet leadni a rendeléseket – mondta lapunknak Szabó Adrienn üzletvezető.

A Prim Cukrászda mind a három szekszárdi üzletében készítenek eredeti recept szerint bejglit hatféle ízben. Lehet náluk kapni aszalt szilvásat, nutellásat, csokisat, mákosat, diósat és gesztenyéset is. Annyi rendelés érkezett hozzájuk, hogy a süteményekkel együtt már többször is elkészítettek nagyobb adagokat, tortákat is. Karácsonyra is több előrendelésük van, azonban most már nem vesznek fel újabbakat. Kiszállításra náluk nincs lehetőség, de a bejgliket, a süteményeket és a tortákat az üzletekben át lehet venni.

Borítókép: Az étel dobozba kerül, onnan pedig már az ünnepi asztalra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában