tizenhárom év

2021.03.06. 13:00

Több mint száz túrát tettek a tamási természetjárók

B. M.

A Tamási Művelődési Központ a közösségi oldalán hívta fel a 2008-ban megalakult természetjáró csoportjára a figyelmet. Mint arról az intézmény beszámolt, a csoport tagjai az elmúlt több mint egy évtized alatt szűkebb és tágabb pátriánk számos természeti kincsét, szépségét, épített és kulturális örökségét fedezték fel. Több mint száz túrát tettek az elmúlt tizenhárom év alatt, egy igazán egyszerű vezérelv alapján: Túrázni jó.

Egészséges a friss levegőn felszabadultan járni a természetben, felfedezni környezetünk szépségeit, kimozdulni a hétköznapok megszokott rutinjából – mindezek a túrázás szépségeihez tartoznak. A könnyű vagy enyhén nehéz tíz-tizenöt kilométeres kirándulások során nemcsak jól átmozgatják magukat a résztvevők, de természetesen élményekkel is gazdagodnak.

Céljuk az egészségmegőrzés mellett, hogy minél több tolna megyei területet keressenek fel és ismerjék meg az ismert és az eldugott kis települések természeti kincseit és nevezetességeit is. A környező megyék, Baranya, ­Fejér, Somogy és Veszprém megye számos szép helyét is felkeresték már, kedvelt úti céljuk a Balaton-felvidék.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik