Természetvédelmi verseny

2021.08.29. 10:00

A legjobb viselheti majd az év ifjú kócsagőre címet

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén rekordszámú jelentkezés érkezett az Agrárminisztérium által meghirdetett versenyre, az előző évekhez hasonlóan több tucat fiatal jelentkezett a felhívásra. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat, akik az ország tíz nemzeti parkjának valamelyikében részt vehetnek a többhetes szakmai gyakorlaton.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idén három ifjú jelöltet készített fel a megmérettetésre. Mindhárman a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói, Takács Zsófia és Balog Dorka természetvédelmi mérnök, míg Suri Emília agrármérnök és kertészmérnök szakokon. A fiatalok a természetvédelmi őrökkel közös munka során teljes körű betekintést nyerhettek a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehettek a különböző terepi feladatokban, felmérésekben, terület-ellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhettek.

Ezeknek a gyönyörű madaraknak a védelme lesz a fő feladatuk Fotó: Shutterstock

Az ifjú kócsagőröket egy-egy természetvédelmi őr – Fekete István klasszikusa után afféle Matula bácsiként – segítette eligazodni a természetben, a védett területeken. A közeljövőben megrendezendő „házi” döntőben ők hárman vetélkednek az elsőségért, ami azt jelenti, hogy egyikük fogja képviselni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot a szeptemberi országos döntőn, aminek házigazdája a Duna-Dráva Nemzeti Park lesz, helyszíne pedig a Szaporcai Ős-Dráva látogatóközpont.

Az országos verseny győztes ifjú kócsagőr és mentorának jutalma ötnapos kirándulás a Csehországi Podyjí nemzeti parkba, valamint Az év ifjú kócsagőre cím elnyerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában