Lakberendezés

2021.08.22. 13:00

Nem a legdivatosabb a szürke ötven árnyalata

Forrás: Lakáskultúra

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A trendek a lakberendezésben is ugyanolyan gyorsan váltakoznak, mint a divatban. Ha ezeket mindig követni akarnánk, akkor sosem lenne igazán a sajátunk az otthonunk. Ugyanakkor vannak olyan irányzatok, amelyek évekig tartják magukat, így ezek közül esélyes, hogy egy-kettőbe belekóstoltunk.

A szürke falak ideje lejárt. Különösképpen igaz ez a konyhákra, ahol most a zöld különféle árnyalatai a legdivatosabbak. A többi szobában is lassan leáldozik a némiképp borongós szín egyeduralma. A trendelőrejelzések azt mondják, hogy a világjárvány után az emberek vidámabb színeket szeretnének látni.

Meglehetősen divatos volt az elmúlt években a múlt század közepének lakberendezési stílusa. Ez azonban eddig sem egészen azt jelentette, hogy a nagymama összes bútorát el kellett volna hordani és lelambériázni hozzá a falat. Az ötvenes évek pasztelljei és a hatvanas évek földszínei mellett az adott korszakok bútorai is divatosnak számítottak, most azonban kicsit már vesztett erejéből ez a trend.

Kim Kardashian és Kanye West válnak, így a közös ház, mely a monokróm fehér trend jeles képviselője, is piacra került. Vevőt egyelőre még nem talált, valószínűleg azért, mert kevés ember érzi magát igazán jól olyan környezetben, amely teljesen steril hatást kelt.

Eddig szinte kötelező volt a nappali egyik falát a többitől különböző színűre gyúrni, most azonban ez már nem alapvetés. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk meg, ha ez illik a lakáshoz, vagy éppen ehhez van kedvünk. Mindössze arról van szó, hogy mire mindenki kipróbálta ezt az ötletet, kiment a divatból.

Borítóképünk: Kedvelt volt az elmúlt években a múlt század közepének stílusa (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában