népünnepély mözsön

2021.09.26. 18:10

Az időjárás is ideális volt a jubileumi lovasnapokon

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Jubileumi programot szervezett a hétvégén a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület: huszonötödik alkalommal rendeztek lovas napokat a mözsi lovaspályán. Ezek a rendezvények afféle népünnepélynek számítanak Mözsön, köszönhetően annak, hogy a rendezők nem csak a lovas társadalom kedvében kívánnak járni, hanem gondolnak a laikusokra is.

Ilyenformán a lovasnapokon különféle gyerekprogramok, kirakodóvásár is fogadja a látogatókat. A rendezvény jó alkalom találkozásra, baráti beszélgetésekre, egy kis koccintásra, finom ételek elfogyasztására, esténként pedig általában valamilyen zenés program várja a vendégeket, ahogy ezúttal is. Mindezen felül természetesen szép lovakban, fogatokban lehet gyönyörködni, és izgalmas versenyeken izgulni testközelből.

Az elmúlt években az eső nem egyszer elmosta a versenyt, ezúttal azonban az időjárás is ideális volt. A huszonötödik lovasnap versenyeire több kategóriában került sor, a legtöbb induló a kettesfogatok C (H2) mezőnyében gyűlt össze, a megyéből és megyén kívülről érkezett fogatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában