Fejlesztések

2021.10.27. 14:00

Kilátó és turistapihenő újult meg

MTI

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben megújult a Cigány-hegyi kilátó és a Tolna megyei bakancsosok körében is népszerű Óbányai-völgy turistapihenő.

A közlemény szerint a körzet két emblematikus turistacélpontjának rekonstrukciója része a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráját érintő modernizációs programnak. A nemzeti park kezelésében lévő Natura 2000 területek népszerűsítését és az ott fellelhető természeti értékek bemutatását célzó, 40 helyszínen futó projekt 133 millió forintból megvalósult második ütemében új kilátó épült, vagy újult meg többek között a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben is.

A turisztikai fejlesztések sorában információs táblák, továbbá 15 helyszínen gémeskutak rekonstrukciója, új pihenő- és tűzrakó helyek, szemetesek kihelyezése, és a védett területekre behajtást megakadályozó sorompók állítása is szerepelt – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában