Különös barátság

2022.04.13. 19:10

Gerzson, a gólya törzsvendég a szekszárdi halboltnál

Különös törzsvendég, egy fehér gólya keresi fel rendszeres időközönként az egyik szekszárdi halboltot.

Steiner V.

A Tartsay utcai halboltnál rendszeres vendég Gerzson, a gólya (Fotó: Mártonfai Dénes)

A többség számára valószínűleg különösnek tűnik, ha egy fehér gólya szokatlan közelségbe merészkedik egy vásárlók által gyakran látogatott bolthoz. Nem így a szekszárdi Czikkhalas halbolt munkatársai és azok számára, akik gyakran járnak az üzlet környékén. A képen látható gólya ugyanis már több mint egy évtizede visszatérő „vendég” a boltnál.

– Tizenegy éve dolgozom a halboltban, a gólya már a munkába állásom idején is rendszeresen felbukkant – mondta el a TEOL.hu kérdésére Pető Balázs üzletvezető. Tavasszal érkezik, és minden év augusztus 20-án elrepül – tette hozzá. Nevet is adtunk neki, úgy hívják, hogy Gerzson és barátként tekintünk rá – árulta el.

Fotó: Mártonfai Dénes

Nemcsak úgy tekintenek rá, de ekként is bánnak vele. Ehhez illően rendszeresen vacsorával, mégpedig halbelsőséggel látják el Gerzsont – tudtuk meg az üzletvezetőtől.

A madár a legtöbb emberrel szemben megőrizte „természetes bizalmatlanságát”, csak őt, illetve egyik munkatársát engedi a közelébe – osztotta meg Pető Balázs. Hozzátette, annyira jóban vannak, hogy Gerzson még a közeli lángososhoz is rendszeresen elkíséri. Útjuk alkalmával egy közeli zebrán is átkelnek, ami hatalmas attrakció az éppen arra közlekedők számára, akik nem győzik megörökíteni a bizonyára feledhetetlen látványosságot.

Címkék#gólya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában