Ünnep

2022.05.02. 17:32

Retro hangulatú majálist rendeztek

Szinte minden településen volt az elmúlt hétvégén valamilyen majális, piknik, vásár, szabadtéri program. Ezúttal Bátaszékről, Györéről és a megyeszékhelyről hoztunk beszámolót.

Munkatársainktól

Májusfát is állítottak a györeiek (Fotó: Mártonfai D.)

Utoljára két évvel ezelőtt – a járványos időszakot megelőzően – volt hasonlóan zsúfolásig tele a bátaszéki Piac tér majáliskor. A szervezők kitettek magukért, számtalan fellépő mellett jó hangulatú, nagy érdeklődéssel kísért zsibvásárt is rendeztek. Ebéd után, délután három órakor kezdődött a bátaszéki majális a májusfa felállításával. Az érdemi munkát a tűzoltók oldották meg, de a fára való szalagok tűzését a felvidéki és a Heimat tánccsoportok gyermek táncosai vállalták.

Ezzel egyidőben kezdődött a zsibvásár is, melyre nagyon sok jelentkező hozta el az értékesítésre váró portékáit, így a gyermekjátékok, ruhaneműk mellett kézműves termékeket is lehetett venni. Házi készítésű szörpöket csakúgy mint gyöngyből fűzött láncokat. A gyerekek jókedvét fokozta a körhinta, a légvár, a felnőttekét pedig a büfé.

Bódi Guszti és felesége, Margó szórakoztatta a bátaszékieket (Fotó: TN)

A Piac téren felállított színpadon egymást érték a fellépők, a programot a II. Géza gimnázium diákjai kezdték. A közelmúltban tartották meg a Géza gálát és az ott előadott zenés-táncos műsort a bátaszékieknek is bemutatták a fiatalok. Felléptek a felvidéki és a Heimat német nemzetiségi tánccsoportok, a Bátai Vadvirág Tánccsoport, valamint a nyugdíjasok énekeltek népdalokat. Nagy sikert aratott a senior örömtánc csoport negyedórás műsora. A fellépők többsége ugyanis elmúlt hetven éves. Az esti program csúcspontja Bódi Guszti és Margó műsora volt. Dömény Boglárka, a rendezvény egyik szervezője elmondta, este nyolc óra után ért véget a majális.

Györén retro majálist tartottak 

Retro Majális elnevezéssel tartottak rendezvényt múlt szombaton a helyi óvoda, iskola, a civil szervezetek, a nyugdíjas klub és az önkormányzat közös szervezésének köszönhetően – számolt be lapunknak Filamella Tibor, Györe polgármestere. A falut reggel körbejárták a zenészek, a sportpályán elkezdődött a főzőverseny. Májusfát állítottak, az óvodásoknak és az iskolásoknak ingyen virslivel, mustárral, kenyérrel kedveskedtek. A helyszínen volt vidámpark, tombolasorsolás, a bátrabbak pedig akár parázson is járhattak.

A régi idők hangulata

Szintén retro stílusú majálist szervezett a Szekszárd-Alsóvárosi Római Katolikus Kör. „A régi idők hangulatát próbáltuk visszahozni ezzel a majálissal. Délelőtt indultak a résztvevők a Szegedi tanyától és a Szakács tanyán tartottuk a programot élő zenével” – mondta el lapunknak Szakács Györgyné segítő-szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában