Elugrált

2022.10.25. 12:30

Ismét meglépett egy kenguru Szekszárdon

Szökött kengurut köröznek ismét a megyeszékhely környékén.

Wessely Gábor

Kukucska itt még vidáman falatozik (A szerző fotója)

Egy hónapja adtunk hírt arról, hogy megszökött szekszárdi gazdájától, Somogyi Mihálytól egy kenguru. Most egy másik kengurutartó, Heimann Csaba keresett meg bennünket hasonló hírrel, ugyancsak a megyeszékhelyről. Kukucska is meglépett, erszényestől. Szétnéz egy kicsit ebben a járvány és háború sújtotta, szép világban. A gazdája a fészbukon is körözi, kéri, hogy jelezze, aki látja. Nem esett messze az alma fájától: a most kereket oldott kenguru fiú a másik kalandor leszármazottja. S neki már nem is az első szökése ez. Tehát a remény megvan, hogy ahogy pár évvel korábban, most is előkerül.

A Benett-kenguru egyébként nem veszélyes, kedves kis állat. A tartása nem engedélyköteles, az élelmezése nem költséges, elvan mindenféle füvön, cserjén, zöldségen, gyümölcsön, magokon. Az időjárási viszontagságokat jól tűri. Nem fog megfázni akkor sem, ha hűvösödik a levegő. Lehet, hogy csak tágasabb térre vágyott – génjeiben hordozva az ausztráliai felmenőitől örökölt szabadságszeretet – azért falcolt le. De hazavárják a Decsi-hegyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában