Teljes megújulás

2022.10.09. 10:21

Méltó lesz régi nagy híréhez a volt Skála áruház Szekszárdon!

Teljes felújításon és korszerűsítésen esik át az egykori Skála áruház Szekszárdon.

TEOL

A cél egy „modern, kortárs arculatú és minőségű áruház összképének elérése, amely illeszkedik Szekszárd városképéhez” – olvasható a város Facebook oldalán – az épület tulajdonosától származó információk alapján írt és – megosztott bejegyzésben.

skála
Fotó: Facebook

A tervek szerint megújul az épület homlokzata. Ennek részeként kicserélik az összes homlokzati nyílászárót és  – új, korszerű függönyfal beépítésével – megújul az üveghomlokzati felület is.  Emellett gépkocsibeállóhelyeket és egy a parkolóba való behajtást szabályozó sorompórendszert is kialakítanak. 

Az épület nem csak kívülről alakul át alaposan,  létesítmény belső terei is teljes egészében átalakulnak. A belső válaszfalak, burkolatok, belső nyílászárók megújulnak, a meglévő mozgólépcső elbontásra kerül, helyette multifunkcionális lift épül. Ezen túlmenően az épület teljes gépészeti és elektromos rendszerét is modernizálják a kivitelezés során. 

A munkát várhatóan októberben kezdik el és 2023 közepéig tart – tudatta az önkormányzat. A tulajdonos tájékoztatása szerint a létesítmény felújításával céljuk, hogy hosszútávon hozzájáruljanak Szekszárd város fejlődéséhez – teszik hozzá.

Mint arra a közlemény külön kitér: a rekonstrukció folyamán kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ne zavarják meg a forgalmat. A Széchenyi utcai járda gyalogosforgalmának biztosítása érdekében az építkezés idejére gyalogos alagutat létesítenek az áthaladáshoz.

Mint azt megírtuk, szenzáció számba ment és 1979. május 19-én tömeg várta, hogy végre megnyíljon a megyeszékhely később kultikussá vált áruháza, a Skála. A nagyáruházat a szépséges Komjáthy Ági szereplésével készült reklámfilmmel népszerűsítették. A reklámfilmet itt találja!

 

Címkék#áruház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában