Egészség- és környezettudatosság

2022.11.23. 20:00

Szekszárdi és paksi céget is díjazott az alapítvány

Egy szekszárdi és egy paksi vállalkozást is díjaztak az Ételintoleranciás és Ételallergiás Gyermekekért és Családokért Alapítvány történetének első ünnepségén, Budaörsön, a Metro Gasztroakadémián.

Rónai Gábor

Budaörsön a Metro Gasztroakadémián adták át a díjakat

Fotó: Makovics Kornél

Az év egészségtudatos vállalata elismerő oklevelet a Bodri Pincészet cégcsoport kapta. Dr. Bodri István ügyvezető lapunknak azt mondta, immáron egy évtizede fordítanak kiemelt figyelmet az egészségtudatosságra. Mint hangsúlyozta, számukra nagyon fontos, hogy egészséges alapanyagokból készült ételek kerüljenek a vendégeik asztalára. A bor mellett napjainkban egyre nagyobb szerepet tölt be a gasztronómia, s ez így van a Bodri Pincészet életében is, tette hozzá az ügyvezető.

Hétvégenként rendre telt házzal működnek, ami a vendégeik elégedettségét mutatja, de ők nem elégedettek, most azon dolgoznak, hogy a hét többi napján is megteljen az Optimus Étterem. Dr. Bodri István azt mondta, vannak terveik, amiket gasztronómiai vonalon még szeretnének elérni, s hogy ezek meg is valósulnak, arra Makk Norbert séf személye a garancia, tette hozzá az ügyvezető, aki köszönetét fejezte ki az alapítvány létrehozóinak és működtetőinek amiatt, hogy az elismeréssel további lendületet adtak munkájukhoz.  

Az év környezettudatos vállalata elismerő oklevelet a paksi székhelyű impressive.hu Kft. kapta. Mózsa Ferenc, a cég ügyvezetője egy tizenhat éve alapított nyolc fős vállalkozást irányít. Mint fogalmazott, cégük mindennapjait átszövi a környezettudatosság. Fontos számukra a szelektív hulladékgyűjtés, növényekkel van tele az irodájuk, a vállalkozásnak van kerékpártárolója és külön zuhanyzójuk arra az esetre, ha munkatársaik biciklivel érkezve esetleg eláznának.

Elektromos buszok megállója és elektromos autótöltő található a vállalkozás előtt, amely maga is használ elektromos autókat. A környezettudatosság megjelenik a cég filozófiájában is, partnereiket próbálják rávezetni a papírmentes dokumentálásra. Mint fogalmazott, a Barta cégcsoporttal nagyon régi az ismeretségük és a barátságuk, s nagyon büszkék rá, hogy az alapítvány is elismeri törekvéseiket.

 

Az alapítványról

Az Ételintoleranciás és Ételallergiás Gyermekekért és Családokért Alapítványt 2022-ben alapította Barta József, a Barta cégcsoport tulajdonosa. Mint azt megnyitójában kiemelte, fontos számukra a társadalmi szerepvállalás. Hangsúlyozta, a díjakat is azért hozták létre, hogy megismerkedhessenek azokkal az emberekkel, vállalkozásokkal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint ők. Azt is hozzátette, a nagy sikerre való tekintetre mindenképpen várható, hogy ennek az ünnepi alkalomnak lesz folytatása.

Dr. Barta Anita, a tulajdonos lánya, az alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta, mindennapi tevékenységükkel szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatosság és az egészségtudatosság fontosságára. Hozzátette, vannak már biztató kezdeményezések, amelyek ugyan még „kis dolgok”, de nekik nagyon sokat jelentenek, s az alapítvány jövőbeni terveinek utat mutathatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában